top of page
Foto An-Sofie Kesteleyn

 Foto An-Sofie Kesteleyn

Wie we zijn

Mijn naam is Marc Beek, ik ben de oprichter van BeeWise en bedenker van de Fiets & Diefstalshow.

Zelf geef ik de shows en cursussen al bijna twintig jaar. Soms laat ik me vervangen door andere acteurs, die van mij de kneepjes van het vak hebben geleerd. Wat ons hierin verbindt is de zichtbare lol die we hebben in het maken van straattheater.

In de loop der jaren hebben wij gesproken met zowel de slachtoffers van fietsendieven als de fietsendieven zelf. Daardoor kunnen we vlot inspelen op de lokale situaties en individuele vragen uit het publiek.  

Marc “de fietsendief” heeft tijdens de Week van de Veiligheid in onze gemeente een aantal shows gegeven. Hij demonstreerde daarbij hoe gemakkelijk verschillende soorten fietssloten te openen of te verwijderen zijn. Tegelijkertijd informeerde hij zijn publiek over het voorkomen van fietsendiefstal.

 

Marc heeft het straattheater duidelijk in de vingers en weet dan ook een groot publiek naar zich toe te trekken. Daarbij draagt hij ook zeker bij aan het vergroten van bewustzijn als het gaat om het voorkomen van fietsendiefstal. We hebben, samen met bewoners, veel geleerd en veel plezier gehad van de shows.

 

Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Niels Brandemann

Gemeente Veenendaal

bottom of page